







Riverland Mallee Coorong Local Health Network Governing Board

Date: Friday 28 June 2024 Time: 11.00 am - 2.00 pm

Venue: Meeting Room, Majestic M Suites, 202 Tynte Street, North Adelaide and Teams

Members: Chair, Peter Joyner (PJ), Elaine Ashworth (EA), Claudia Goldsmith (CG),

Richard Hearn (RH), Mel Ottaway (MO), Fred Toogood (FT), Sonia Waters (SW)

Attendees: Wayne Champion (WC) – CEO, Craig Lukeman (CL) – CFO, Louise Greenlees (LG) – DP&C

Karen Hollitt (KH) - EDONM, Michelle Mantripp (MM) - A/QRS Manager

Guests: Sharon Wingard (ShW) – Director Aboriginal Health, Kerry Dix (KD). Leading Service Design

Manager, Andrew Gill, Law Compliance

Minute taker: Jeanette Brown (JB)

Acknowledgement

We would like to acknowledge the Kaurna custodians of the Land and waters we are meeting upon today. We respect their spiritual relationship with their country and acknowledge that their cultural beliefs are an important focus of their past, present and future. We also pay respect to the cultural authority of Aboriginal people in attendance from other areas.

Item no.	Item	Member	Page no.	Timing
1	PRESENTATION			11.00am
1.1	Comply Online Board Education, Andrew Gill, Senior Compliance Solicitor, Law Compliance	PJ		20 mins
1.2	RMCLHN Aboriginal Health Strategy Discussion Sonia Waters to lead discussion Sharon Wingard and Kerry Dix in attendance	SW		15 mins
2	IN CAMERA DISCUSSION			11.35am
				25 mins
3	MEETING OPENING			12.00pm
3.1	Acknowledgement / Present and Apologies	PJ	-	
3.2	Interests and Conflicts Disclosure Log	All	5 - 6	
3.3	Confirmation of Minutes of Meeting held 24 May 2024 (Draft)	PJ	7 – 16	5 mins
3.4	Review Actions Log	PJ	17 - 18	

OFFICIAL

3.5	Review Board Work Plan	PJ	19 -20	
4	MATTERS FOR DECISION			12.05pm
4.1				
5	COMMITTEE REPORTS / RECOMMENDATIONS			12.05pm
5.1	RMCLHN Board Finance Committee 5.1.1 - Minutes 23 May 2024 (Draft) 5.1.2 - Chair Update	CG	21 - 32 Verbal	
5.2	RMCLHN Board Clinical Governance Committee 5.2.1 - Minutes 24 May 2024 (Draft) 5.2.2 - Chair Update	EA	33 - 44 Verbal	25 mins
5.3	RMCLHN Board Aged Care & Disability Governance Committee 5.3.1 – Minutes 23 May 2024 (Draft) 5.3.2 – Chair Update	RH	45 - 58 Verbal	
5.4	RMCLHN Board Audit and Risk Committee 5.4.1 – Minutes 5 June 2024 (Draft) 5.4.2 – Chair Update	RH	59 - 66 Verbal	
5.5	RSS Governance Committee 5.5.1 RSS Governance Committee Meeting - Minutes of Meeting held 7 May 2024 5.5.2 RMCLHN Representative Update	МО	67 - 74 Verbal	
	LUNCH			12.30pm
6	MATTERS FOR DISCUSSION			1.00pm
6.1	RMCLHN Aboriginal Health Strategic Team Report	WC	75 - 84	
6.2	Legislative Compliance Report	WC	85 - 102	15 mins
6.3	Board and Board Committee Annual Evaluation	WC	103 - 118	
7	STANDARD AGENDA ITEMS FOR DISCUSSION			1.15pm
7.1	Performance Reports 7.1.1 Finance and FTE Report 7.1.2 KPI Monthly Performance Report 7.1.3 People and Culture Report 7.1.4 Quality and Safety Reports	CL/ WC/ LG / MM	119 - 122 123 - 124 125- 130 131 - 170 171 - 184	25 mins
7.2	RMCLHN Planning Update 7.2.1 2022-23 Operational Plan Status Report	WC	185 - 192	
	1	1	1	I.

OFFICIAL

8	MATTERS FOR NOTING			1.40 pm
8.1	Chairperson Report	PJ	193 – 194	10 min s
8.2	Chief Executive Officer Report	WC	195 – 198	10 mins
9	MATTERS FOR INFORMATION			
9.1				
10	ITEMS APPROVED BY CEO FOR NOTING			
10.1	Nil			
11	CORRESPONDENCE			1.50pm
11.1	Incoming 11.1.1 Aged Care Quality & Safety Commission re Winter Outbreaks 11.1.2 Auditor General's Department re Annual report – Provision of financial statements and information 11.1.3 Preventive Health SA re Consultation on Draft Preventive Health Bill 2024	WC	199 – 202 203 – 208 209 - 210	5 min
11.2	Outgoing 11.2.1 Nil			
12	MEETING FINALISATION			1.55 pm
12.1	Questions / Comments	PJ	-	
12.2	Review actions to be taken	PJ	-	
12.3	Meeting Evaluation/Suggestions	PJ	-	

Meeting Close: 2.00 PM

Next Meeting: Date: Friday 28 June 2024

Time: 11.00 am – 2.00 pm

Location: Murray Bridge Hospital and Teams

Apologies:

THIS PAGE IS INTENTIONALLY LEFT BLANK